مهارت های گفتاری و شنیداری در آزمون آیلتس

در این وبلاگ به بررسی و معرفی تکنیک هایی برای موفقیت در بخش گفتاری (Speaking) و شنیداری (Listening) آزمون آیلتس می پردازیم

مهارت های گفتاری و شنیداری در آزمون آیلتس

در این وبلاگ به بررسی و معرفی تکنیک هایی برای موفقیت در بخش گفتاری (Speaking) و شنیداری (Listening) آزمون آیلتس می پردازیم

  • ۰
  • ۰


مهارت شنیداری عبارت است از توانایی دریافت و پردازش پیام ها از طریق حس شنوایی.

مهارت شنوایی اهمیت بسزایی دارد، تا آنجا گه برخی مدیران برای کارکنان خود کلاسهای تقویت مهارت شنیداری برگزار می کنند. مهارت خوی شنیداری می تواند منجر به رضایت مشتریان، بازدهی بیشتر در هر فعالیت و ضریب اشتباهات کمتر شود. این مهارت می تواند سایر مهارت های دیگر را تحت تاثیر قرار دهد و در صورت استفاده  صحیح از آن، به اعتراف مدیران، رهبران و کارآفرینان موفق، می توان درصد موفقیت در هر فعالیتی را اعم از سیاسی تجاری و یا اداری بسیار بالاتر برد.

 

"اساسی ترین و قدرتمندترین روش برای برقراری ارتباط با یک فرد دیگر شنیدن است. فقط گوش کنید. شاید مهمترین چیزی کا ما انسان ها می توانیم به یکدیگر بدهیم توجه و گوش کردن است."   راچل ناومی ریمن

 

10 نکته اساسی در مورد مهارت شنیداری

 

برای موفقیت در مهارت های عمومی شنیداری در هر زبانی، می توانید با رعایت کردن این نکات درصد موفقیت خود را بالا ببرید.

 

1-  صحبت نکنید!

"اگر قرار بود بیشتر از اینکه گوش می کنیم، حرف بزنیم، آنگاه باید یک گوش و دو زبان می داشتیم !"  مارک تواین

 

منظور این نیست که هیچ صحبتی نکنید. بیشتر از اینکه صحبت کنید، سعی کنید شنونده باشید. وقتی کسی در حال صحبت کردن است، گوش فرا دهید و میان حرف او نپرید، به جای آنها حرف نزنید و جملاتشان را تمام نکنید. تنها پس از تمام شدن صحبت فرد می توانید شروع به صحبت کنید و مطالبی را که در ذهن آماده کرده اید بیان کنید.

 

2-   خود را آماده شنیدن کنید

تنها به گوینده توجه کنید و فکر های دیگر را از سر خود خارج کنید. ذهن انسان به راحتی می تواند با یک فکر از موضوع منحرف شود. پس سعی کنید فکر های مزاحم را از سر بیرون و به مطلبی که در آن لحظه بیان می شود توجه کنید. همیشه وقت دارید به آم مسائل فکر کنید ولی شاید حرف های گوینده قابل تکرار نباشد.

 

3-  به گوینده احساس آرامش دهید

شما باید به عنوان یک شنونده طوری رفتار کنید که گوینده احساس راحتی کند. می توانید هر از چندگاهی سر خود را به علامت تایید تکان دهید و یا با حرکتی نشان دهید که توجه شما کاملا معطوف به است و اینکه متوجه می شوید گوینده چه چیزی می گوید. ارتباط چشمی را در طول گوش کردن حفظ کنید ولی بیش از حد خیره نشوید.

 

4-   اسباب پرتی حواس را از خود دور کنید

از پنجره به بیرون نگاه نکنید، با کاغذ ها، قلم یا دفتر خود بازی نکنید و از  عوامل مزاحمت های غیرضروری اجتناب کنید، در غیر این صورت ممکن است این پیام به گوینده منتقل شود که شما از صحبت کردن او کلافه شده اید  و یا اینکه علاقه ای به شنیدن آنها ندارید.

 

5-  با گوینده همدلی کرده و سعی کنید صحبت های او را متوجه شوید

می توانید از دید او به مسئله مورد بحث نگاه کنید و با ذهنی باز با موضوع برخورد کنید. اگر صحبتی شنیدید که با آن مخالف بودید، صحبت های او را قطع نکنید، ابتدا در ذهن خود جملاتی را که می خواهید بگویید در ذهن خود ساخته و پرداخته کرده و پس از اتمام صحبت های طرف مقابل آنها را مطرح کنید.

 

6-  صبور باشید

یک مکث، حتی اگر طولانی باشد، لزوما به این معنی نیست که صحبت های گوینده به اتمام رسیده است. پس عجله نداشته باشید و با صبر به صحبت های طرف مقابل گوش کنید، گاهی اوقات ممکن است ساخت جملات مناسب برای گوینده کمی دشوار باشد، پس سعی نکنید در میان سحن آنها پریده و یا جملاتشان را کامل کنید.

 

7-  از قضاوت و تعصب شخصی پرهیز کنید

شما باید سعی کنید تا جایی که می توانید به صورت بی طرف به مواضع طرف مقابل نگاه کنید و اجازه ندهید هیچ گونه پیش داوری در مورد او در ذهن شما باشد. افراد ممکن است به روش های گوناگون صحبت های خود را انتقال بدهند. ممکن است کسی عادت داشته باشد هنگام حرف زدن قدم بزند، یا اینکه کسی خجالتی باشد و یا لهجه داشته باشد. پس سعی کنید به موارد فرعی توجه نکرده و تنها به حرفی که در حال بیان شدن است توجه نمایید.

 

8-  به لحن گوینده توجه داشته باشید 

یک گوینده خوب سعی می کند هم از لحن و هم از بلندی صدای خود برای رساندن هرچه بهتر مطلب خود و مشتاق نگاه داشتن شنوندگان استفاده کند. سعی کنید از این مورد جهت درک بهتر مطالب مهم و کلیدی صحبت های گوینده استفاده کنید.

 

9-  سعی کنید نه فقط کلمات، که ایده ها را هم بشنوید 

شما باید شالوده ی مطلب و منظور کلی آن را هم متوجه شوید، نه فقط بخش ها و یا جملات پراکنده. شاید یکی از دشوار ترین بخش های مهارت شنیداری، مرتبط کردن و چیدن بخش های مختلف صحبت مانند پازل در کنار هم باشد، ولی با تمرکز و دقت کافی می توان این کار را به خوبی انجام داد.

 

10-  به دنبال ارتباط های غیر کلامی گوینده هم باشید

حرکات بدن، اشاره ها، حرکات چشم ها و ... همگی می توانند حائز اهمیت باشند. در واقع شما هم با چشم و هم با گوش باید به مخاطب خود توجه فرا دهید چرا که ممکن است در ارتباط های غیر کلامی حرف های ناگفته ی زیادی نهفته باشند. 

  • ۹۳/۱۲/۱۰
  • کالج آریام

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی